Brand filtrering
Kategori
Pris
Lager
Sortér efter
Filter products
Pris
Kategori
Lager

Træningselastikker

Træningselastikker skal kunne holde til mange gentagelser

Det er en god idé at være opmærksom på kvaliteten af de træningselastikker, du køber, da de skal kunne holde til mange gentagelser og intens træning. Det er både uhensigtsmæssigt og potentielt farligt at træne med elastikker, der bliver møre eller måske endda knækker.

Vi kender træningsmiljøet indgående og ved derfor, hvilke strabadser en fitness elastik skal kunne modstå. Derfor fremstiller vi selv vores træningselastikker under vores eget brand Fitness360. På den måde sikrer vi dig det bedste produkt, der både er slidstærkt og uden unødvendig kemi. Alle vores forskellige typer af elastikker til træning er derfor lavet af enten latex eller kvalitetsgummi, det betyder, at du får en tykkere og stærkere træningselastik, som du kan være helt tryg ved at træne med.

Hvilke type træningselastik skal du vælge

Vi fører forskellige typer af fitness elastikker og resistance bands i vores sortiment. Er du i tvivl om, hvilken type, du skal købe, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, som kan rådgive dig.

Herunder kan du også læse en lille guide til, hvilke typer, der er de bedste træningselastikker til din træning.

Powerbands

Powerbands bruges ofte til modstandstræning, hvor elastikken bruges i stedet for en håndvægt, vægtstang eller kettlebell. Dette er ideelt til eksempelvis hjemmetræning, hvor du ikke har vægte til rådighed. Eller til træning på rejsen. Et par træningselastikker vejer næsten ingenting og kan nemt pakkes ned i kufferten. Hvis du skal bruge powerbands i stedet for håndvægte eller vægtstænger, bør du vælge en størrelse og modstand, der udfordrer dig. Brug f.eks. de lange træningselastikker til at træne diverse press-øvelser, hip thrust, squat, biceps curls eller triceps extensions.

De kan også bruges sammen med en vægtstang, håndvægt eller kettlebell for at tilføre progressiv modstand. Squatter du eksempelvis med elastikker fastgjort på vægtstangen og i gulvet, vil det betyde, at vægten er lettest i bunden af dit squat og gradvist bliver tungere, i den koncentriske fase, altså når du rejser dig op. Af andre almindelige vægtstangsøvelser, der ofte kombineres med elastikker, kan nævnes bænkpres og hip thrust f.eks. på den populære HipThrust Bench.

Power bands er typisk også den type af fitness elastikker, der bruges til at skalere øvelser som pull ups og dips, hvis man eksempelvis ikke har en assisted chin up/dip maskine til rådighed, eller bare gerne vil øve at træne med egen kropsvægt i pull up baren og dip stativet. Elastikken gør øvelsen lettere ved at reducere den vægt, din kropsvægt udgør. Til pull ups bør du vælge en størrelse elastik, der udfordrer dig, men stadig gør det muligt at udføre dine gentagelser, så du kan få hagen over pull up baren. Ligeledes, når du benytter elastik til dips, så vælg en elastik, der tillader at du bliver udfordret, men stadig kan gennemføre fuldt bevægeudslag.

Booty bands

Denne type træningselastik er udviklet til træning af især baller og lår og er kortere end eksempelvis powerbands, da de er designet til at sidde omkring knæ og hofte. Booty bands kan bruges til både styrketræning samt stabiliserings- og aktiveringsøvelser. Du kan finde talrige træningsprogrammer online og inspiration til øvelser med disse elastikker. Lav eksempelvis øvelser som glute bridges, kick backs, squat- og lunge-variationer samt gående eller sideliggende abduktionsøvelser.

Elastikbånd

De elastiske træningsbånd er blødere og mere fleksible end andre typer træningselastikker og er derfor ideelle til genoptræning og rehabilitering efter en skade eller operation. Denne type træningselastik er åben, det vil sige at enderne ikke sidder sammen, modsat powerbands, der er lukkede. Elastikbåndene benyttes ofte til træning og genoptræning af skuldre, skulderblade og nakke.

Køb træningselastikker i sæt

Vi har pakket vores mest populære elastikker i sæt. Det giver god mening at vælge elastikker med flere sværhedsgrader, fordi efterhånden som du udfører øvelserne, så vil dine muskler tilpasse sig den stimulus, du udsætter dem for. Hvis du gerne vil opnå fortsat fremgang i din træning eller genoptræning, skal du løbende udsætte din krop for mere belastning. Det kan du gøre ved at udføre flere gentagelser med samme elastik, eller ved at skifte elastikken ud med en anden, der gør øvelsen hårdere.

Laver du øvelser, hvor du bruger elastik i stedet for en vægtstang eller håndvægt, skal du gradvist vælge en større elastik. Bruger du elastikker til at træne dine pull ups eller dips, skal du gradvist udskifte elastikken med en mindre, der giver mindre modstand, da du så skal trække mere af din egen kropsvægt.

Vores booty bands kan du købe i en samlet pakke med fem elastikker, der gradvist øger modstandsniveauet.

Vores power bands lange elastikker har vi ikke i et samlet sæt, men du kan også med fordel vælge forskellige tykkelser. Tilpas selv dit sæt ved at vælge forskellige størrelser fra drop down menuen. Du kan læse i produktbeskrivelsen, hvor mange kilos belastning de forskellige størrelser svarer til. 

Køb træningselastikker til træningscentret

Skal du bruge større mængder af træningselastikker til dit træningscenter eller box, kan du kontakte vores kundeservice for et uforpligtende tilbud med mængderabat. Kvaliteten af vores træningselastikker gør, at de er velegnede til intensiv brug og du derfor trygt kan indkøbe disse elastikker til eksempelvis holdtræning.

Scroll to Top