Romaskiner
Viser alle 2 resultater
-
Romaskiner
Romaskine – Pro
7.999,00 kr. -
Concept2 Cardio
Concept2 RowErg Model D med PM5 Monitor
10.999,00 kr.
Fitness360 Romaskiner
Alle vores maskiner er designet med et enkelt og elegant udtryk, og fås i både sorte og sølvfarvede varianter. Dette afspejler den elegante og eksklusive følelse, som præger vores produktsortiment.
Hos Fitness360 prioriterer vi kvalitet, design og pris. Vores tilgang til træningsudstyr er baseret på en filosofi om, at der skal være en tydelig rød (eller sort) tråd gennem hele centerets udstyr. Derfor har vi altid fokus på et minimalistisk, sort design, som naturligvis også er integreret i vores udvalg af professionelle træningsmaskiner.
Hvad er en romaskine?
En romaskine er et effektivt træningsredskab designet til at simulere bevægelserne af roning på vandet. Den bruges ofte i fitnesscentre og til hjemmetræning og er kendt for at give en omfattende helkropstræning. Romaskinen aktiverer flere store muskelgrupper, herunder ben, ryg, arme og core-muskler, hvilket gør den til et populært valg for både konditions- og styrketræning.
Når du bruger en romaskine, sidder du på et glidende sæde og trækker i et håndtag, der er forbundet til et modstandssystem. Denne bevægelse efterligner roning på vandet, og modstanden kan justeres for at øge eller mindske intensiteten af træningen. Romaskiner findes med forskellige typer af modstand, såsom luft, magnetisk, hydraulisk og vandmodstand, hver med sine unikke fordele.
Træning på en romaskine er ikke kun effektiv til at opbygge muskelstyrke og forbedre konditionen, men er også skånsom for ledene, da den er “lav-impact”. Dette gør den til et ideelt træningsredskab for personer på alle fitness niveauer, inklusive dem, der genoptræner efter skader.
Hvad vil det sige at romaskinen er lav-impact?
At en romaskine er “lav-impact” betyder, at den under træning giver minimal belastning eller stress på kroppens led, især knæ, hofter og ryg. Dette skyldes, at bevægelserne udført på en romaskine er glidende og kontrollerede, hvilket reducerer risikoen for stød og slag, som man ofte oplever i høj-impact aktiviteter som løb eller hop.
Fordelen ved lav-impact træning er, at den er mere skånsom for kroppen, hvilket gør den ideel for personer med ledproblemer, overvægtige personer, ældre, eller dem, der er i genoptræning efter skader. Det betyder også, at romaskiner kan bruges regelmæssigt uden at overbelaste leddene, hvilket er vigtigt for langvarig fysisk sundhed og træningskontinuitet.
Hvordan kan en romaskine hjælpe dig?
Romaskiner leverer en multifunktionel træningsform og hjælper på flere forskellige områder:
Kredsløb:
Cardiotræning er super vigtigt, og giver en styrkelse af dit generelle helbred. Vores romaskiner tilbyder en omfattende træningsform, der styrker dit kredsløb og forbedrer din kondition. Med hver session får du en intens cardio-træning, der ikke kun forbedrer dit generelle helbred, men også øger din udholdenhed.
Kondition:
Din kondition forbedres, når du træner ved høj intensitet og får sved på panden.
Muskelopbygning og styrkelse af ryggen:
Vores romaskiner er designet til at målrette alle store muskelgrupper, herunder lår, balder, arme og ryg. De er særligt effektive til at styrke rygmuskulaturen, hvilket gør dem ideelle for personer med rygproblemer.
Rygproblemer:
Romaskinen er især god til at styrke rygmuskulaturen. Folk med rygproblemer har derfor ofte stor gavn af at træne med en romaskine.
Hvordan bør du træne på en romaskine?
Er du nybegynder bør du starte roligt ud. Start med at få rytmen og teknikken på plads. Herefter kan du gradvist øge både tempoet og intensiteten. Når du har fået teknik og rytme på plads, er du sikret en utrolig effektiv træning af hele kroppen.
Ønsker du et godt tilbud på flere maskiner, kontakt vores kundeservice her.
Hvilke fordele og ulemper er der ved en romaskine?
Fordelene ved en romaskine
Når du beslutter dig for at træne med en romaskine, vælger du et af de mest effektive redskaber til korte træningssessioner. Denne maskine tilbyder en komplet træningspakke: Den hæver din puls, styrker musklerne og stimulerer dit stofskifte. Romaskinen er fremragende til hurtig og omfattende træning af hele kroppen.
I modsætning til træningsformer som cykling eller brug af en crosstrainer, som primært fokuserer på kondition, kombinerer romaskinen styrketræning med konditionstræning. Den arbejder med alle de store muskelgrupper, og er særligt effektiv til at styrke balder, lår og ryg.
Romaskinens evne til at kombinere styrke- og konditionstræning gør den til et ideelt værktøj for dem, der ønsker at tabe sig på en sund måde.
Ved at anvende romaskinen til træning får du en træningsform, der er skånsom for dine led. Romaskinen er ideel til skånsom træning, også kendt som lav-impact træning. Denne træningsmetode minimerer de kraftige belastninger på ben og led, som typisk er forbundet med løb på et løbebånd.
Romaskinen er en praktisk og effektiv træningsløsning til fitness-ejeren og hjemmebrug.
For dem med en travl hverdag, der har begrænset tid til træning, er romaskinen et fremragende valg.
Ulemper ved en romaskine
Romaskiner kan være ret store og kræver derfor en del plads, især i hjemmet. Selvom nogle modeller kan foldes sammen, kan opbevaring stadig være en udfordring i mindre rum.
Ligeledes er teknikken meget vigtig og mere kompleks end blot end motionscykel. Korrekt teknik er afgørende for at få det optimale ud af en romaskine og undgå skader. Det kan tage tid for nybegyndere at lære og mestre den korrekte roteknik.
Romaskiner til genoptræning
Roning er en fremragende genoptræningsmetode, der kombinerer flere helbredsmæssige fordele i en skånsom og effektiv træningsform. Denne lav-impact aktivitet er ideel for personer i genoptræning, da den minimerer belastningen på led og muskler, hvilket er afgørende for en sikker og gradvis helingsproces.
Når man ror, engageres flere muskelgrupper samtidigt, hvilket sikrer en balanceret styrkelse af kroppen. Dette omfatter alt fra ben og arme til ryg og core-muskler. En sådan helkropstræning er ikke kun gavnlig for muskelopbygning, men også for at forbedre den generelle fleksibilitet og bevægelighed, især i områder som ryggen og skuldrene.
Et centralt aspekt ved roning i genoptrænings-øjemed er muligheden for at justere træningsintensiteten. Dette gør det muligt for den enkelte at tilpasse træningen efter eget genoptræningsniveau, hvilket er essentielt for at undgå overbelastning og fremme en gradvis forbedring af fysisk form.
Udover de muskulære fordele bidrager roning også til forbedring af kardiovaskulær sundhed. Dette er særligt vigtigt for dem, der har været inaktive over en længere periode, da det hjælper med at genopbygge udholdenhed og styrker hjertet.
Endelig er roning også effektiv til at forbedre kropsholdningen. Styrkelsen af core-musklerne, som er en integreret del af roning, understøtter en sund rygsøjle og kan være særligt gavnlig for personer, der genoptræner efter rygrelaterede skader.
Det er dog vigtigt at huske på, at rådgivning fra en sundhedsprofessionel er nødvendig, før man påbegynder roning som en del af genoptræningen, for at sikre, at træningen er tilpasset den enkeltes specifikke behov og helbredstilstand.
Step-by-step guide til den rette ro-teknik
The catch
I fangstpositionen skubbes sædet fremad på maskinen. Dine knæ skal være over dine ankler, og dine skinneben skal være lodrette. Din krop er let vinklet fremad, og dine arme strækkes ud med hænderne foran dine fødder.
The drive
Trækket er, hvor størstedelen af kraften og anstrengelsen kommer fra i roning. Ved at holde din kerne engageret, skal du skubbe maskinen væk med dine fødder og lave kontakt med både bolden og hælen på din fod. “Når du har hælen nede, er du i stand til at engagere din bagerste kæde,” eller musklerne langs bagsiden af din krop, som dine lægge, baglår og balder, sagde Casey Galvanek, cheftræner for United States Rowing Association’s Junior National Team system. Dette hjælper dig med at generere mere kraft ved at bruge flere muskler, sagde han.
Når du har skubbet cirka halvvejs tilbage med dine knæ bøjet til cirka 90 grader, begynd at læne dig tilbage og dreje igennem dine hofter. Du bør føle, at dine latissimus dorsi – de største muskler i din ryg – begynder at engagere sig, mens du holder fast i håndtaget. Til sidst, træk dine albuer tilbage for at trække håndtaget ind mod din brystkasse.
The finish
Ved afslutningen af trækket skal du sidde op med en stram core, benene strakte ud foran dig. Din krop skal være vinklet tilbage omkring 30 grader – tænk på klokkeslættet 11 på et ur. Håndtaget trækkes ind tættere på din krop lidt lavere end brysthøjde, så kæden er vandret.
Mange eksperter anbefaler faktisk at starte træningen i afslutningspositionen for at sikre, at din holdning er korrekt fra begyndelsen.
The recovery
Under genopretningen bevæger du dig tilbage mod forsiden af maskinen for at forberede dig til dit næste træk. Først stræk dine arme ud. Derefter vipper du din krop fremad, drejer med dine hofter, så din overkrop bevæger sig fra klokken 11 til klokken 1 på et ur, og du læner dig fremad med ca. 30 grader. Bevægelsen kommer fra dine hofter, ikke din ryg, og dine mavemuskler skal være aktiverede.
Sving eller drej din krop med dit bækken i stedet for at bøje dig over din navle. Skævhed vil udsætte din lænd for mulig skade.
Når du er vinklet fremad, begynd at bøje dine ben for at komme tættere på forsiden af maskinen. Mens du går igennem genopretningen, tænk “arme, kerne, ben” og bevæg dig i den rækkefølge. Under trækket er rækkefølgen omvendt: ben, kerne, arme.
Ro-teknikken kan derfor opdeles i 6 forskellige trin, således at du nemt kan komme i gang med den perfekte teknik til roning. Læs med nedenfor.
Trin 1: Håndtag og håndleddets position
- Start med at sikre, at håndtaget er trukket ind lige under brystet.
- Placer dine hænder på ydersiden af håndtaget.
- Hold dine håndled flade og i en neutral position.
Trin 2: Den ideelle bøjning bagover
- Stræb efter at have en bøjning på elleve eller ét med din krop, afhængigt af hvilken retning du vender.
- Skuldrene skal være bag hofterne.
- Stram dine mavemuskler, men undgå overdreven bøjning, der gør det svært at vende kroppen fremad under returen.
Trin 3: Håndtagets nedadgående bevægelse
- Når du begynder næste rotag, skal du fokusere på at skubbe håndtaget ned og ud med strakte arme.
- Følg dette med en hældning af kroppen.
- Håndtaget skal passere knæene, før benene bøjer sig.
Trin 4: Position ved frontenden
- Sørg for, at dine hænder forbliver højt placeret og i linje med kæden eller remmen på din romaskine.
- Undgå, at vinklen mellem skuldrene og hænderne bliver for stejl.
Trin 5: Ben først med bevaret kropsposition
- Skub først med benene, mens du bevarer din fremadrettede kropsposition.
- Undgå “slide skydning,” hvor sædet bevæger sig mere end håndtaget.
- Hold skuldrene foran hofterne og stræk benene næsten helt ud.
Trin 6: Acceleration gennem hofterne
- Brug hofterne, balderne og kropsstammen (coren) til at accelerere kraften gennem en kropssvingning.
- Bevæg skuldrene ind i slaget, mens du holder armene strakte (Dette indebærer, at du ikke bøjer dine albuer for tidligt i bevægelsen, men i stedet bruger dine skuldre og kropssvingning til at føre håndtaget fremad, før du trækker det ind ved slutningen af rotaget).
- Afslut bevægelsen ved at trække håndtaget ind, men undgå at gøre det til en aggressiv bevægelse.
Nu har du de 6 vigtige punkter for en perfekt roningsteknik. Øv dig med fokus på hvert punkt, og din roningsteknik vil forbedres markant.
Hvilke typer af romaskiner findes der?
Der findes flere forskellige typer af romaskiner. Når der tales om forskellige typer af romaskiner, så refereres der til typen af modstand på maskinen. Valget af romaskine kan derfor variere efter behov og det som man personligt foretrækker. Hos Fitness360 anbefaler vi vores luftmodstandsmaskiner, hvor f.eks. vores Romaskine – Pro, som giver en realistisk følelse af at ro på vandet.
Luftmodstandsmaskiner
Luftmodstandsmaskiner bruger luftstrøm for at skabe modstand, og de giver en realistisk fornemmelse af at ro på vandet. Modstanden justeres automatisk i takt med din rohastighed.
Fordele: Luftmodstandsmaskiner giver en realistisk fornemmelse af at ro på vandet. Modstanden tilpasser sig din rohastighed.
Ulemper: De kan være støjende, og luftmodstandsmaskiner kræver ofte mere plads.
Magnetiske modstandsmaskiner
Disse maskiner anvender magneter til at skabe modstand og er kendt for deres glatte og stille drift. Nogle modeller giver mulighed for elektronisk justering af modstanden.
Fordele: Disse maskiner er kendt for deres glatte og stille drift. Modstanden kan elektronisk justeres.
Ulemper: De giver måske ikke den samme naturlige følelse som luft- eller vandmodstandsmaskiner.
Hydrauliske modstandsmaskiner
Med hydrauliske cylindre som kilde til modstand er disse maskiner ofte mere kompakte og overkommelige. De kan have en anden følelse i forhold til luft- og magnetiske maskiner.
Fordele: Hydrauliske maskiner er ofte kompakte og budgetvenlige.
Ulemper: De kan have en anderledes bevægelsesfølelse, og nogle brugere foretrækker muligvis ikke den hydrauliske modstand.
Vandmodstandsmaskiner
Vandmodstandsmaskiner bruger vandtanker til at skabe modstand, hvilket giver en naturlig roningoplevelse. De efterligner følelsen af at ro på vand og giver en glat bevægelse.
Fordele: Disse maskiner giver en autentisk oplevelse af roning på vandet og har en glat bevægelse.
Ulemper: De er ofte større og tungere, og vand i tanken kan kræve vedligeholdelse.
Pistonmodstandsmaskiner
Disse maskiner bruger hydrauliske stempler til at skabe modstand. De er ofte kompakte og lette at opbevare, men kan have en anden følelse end traditionelle luft- eller vandmaskiner.
Fordele: Pistonmaskiner er kompakte og lette at opbevare.
Ulemper: Nogle brugere foretrækker muligvis ikke følelsen af modstand fra stemplerne.
Elektroniske eller interaktive romaskiner
Moderne romaskiner er udstyret med indbyggede skærme og programmer, der tilføjer en interaktiv dimension til træningen. Du kan følge træningsprogrammer, konkurrere mod andre og simulere forskellige vandmiljøer for en mere engagerende træningsoplevelse.
Fordele: Disse moderne maskiner tilbyder interaktive træningsprogrammer, konkurrencefunktioner og forskellige indstillinger.
Ulemper: De kan være dyrere end andre maskintyper og kræver strømtilslutning.
Valget af romaskine afhænger af dine personlige præferencer og træningsmål. Det er vigtigt at prøve forskellige typer og modeller for at finde den, der passer bedst til dig.
Kilder
- Ingham, S. A., Carter, H., Whyte, G. P., & Doust, J. H. (2008). Physiological and performance effects of low- versus mixed-intensity rowing training. Medicine & Science in Sports & Exercise, 40(3), 579-584. doi:10.1249/MSS.0b013e31815ecc6a (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18379224/).
- Kang, S. R., Yu, C. H., Han, K. S., & Kwon, T. K. (2014). Comparative analysis of basal physical fitness and muscle function in relation to muscle balance pattern using rowing machines. Biomedical Materials Engineering, 24(6), 2425-2435. doi:10.3233/BME-141056 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25226943/).
- Harvard Health Publishing. (2021). Calories burned in 30 minutes of leisure and routine activities. (https://www.health.harvard.edu/diet-and-weight-loss/calories-burned-in-30-minutes-for-people-of-three-different-weights).
- Newlands, C., Reid, D., & Parmar, P. (2015). The prevalence, incidence and severity of low back pain among international-level rowers. British Journal of Sports Medicine, 49(14). doi:10.1136/bjsports-2014-093889 (https://www.researchgate.net/publication/272084646_The_prevalence_incidence_and_severity_of_low_back_pain_among_international-level_rowers).